1. Toyota uudised ja sündmused
  2. Urmo Aava & Toyota bZ4X
Kiirtee

Urmo Aava & Toyota bZ4X – elektriauto on asjade loomulik käik

Rally Estonia peakorraldaja ja rallisõitja Urmo Aava on olnud autodest ümbritsetud kogu elu. Nüüd sõidab ta Toyota esimese täiselektrilise linnamaasturiga Toyota bZ4X.

Urmo ise on rahul: „Elektriauto sõiduomadused mulle väga meeldivad. Eriti dünaamika, mida on selgelt linnas tunda ja disain, mis on ikka väga õnnestunud."

Toyota bZ4Xiga on Urmo sõitnud üle 5000 kilomeetri – Rally Estonia korraldamine, peresõidud, töösõidud ja laste kooliringid. On olnud sõidupäevi, kus koguneb mitusada kilomeetrit ja vaja on teha laadimispaus. Kui sujuvalt on aga läinud Urmo üleminek tankimiselt laadimisele?

„Proovin palju kodus ja tööl laadida. Suvel olen maal, kus on päikesepark ja salvestusakud nii et valgel ajal jääb energiat üle – siis laen autot sisuliselt tasuta. Lisaks kasutan avalikke laadimispunkte, mille rakendused on kenasti telefonis ja viipekaardid rahakoti vahel. Kõik on sujunud suurepäraselt.“

Palju plusspunkte sai Urmolt ka suurepärane vedrustus, mis saab raske autoga hakkama nii auklikel lõikudel kui ka kruusateedel. Ja kui sisedisain on hea, siis välisdisain on isegi väga hea.

Kui hästi sobis Toyota bZ4X 372-kilomeetriseks peresõiduks Maanteemuuseumi ja tagasi, vaata videost.